Antalya Manavgat’ta mermer ocağı için ağaç kesimi yapılmasına tepki gösteren yurttaşlara jandarma saldırdı. Aralarında astım hastası olan bir yurttaşında bulunduğu 30 kişiye önce biber gazı sıkıldı sonrası gözaltı yapıldı

Antalya Manavgat’ta Köprülü Kanyon Milli Parkı yolunda bulunan Kırkkavak köyünde mermer ocağı için yol açma çalışmalarında ağaç kesimi yapıldı. Kesime tepki gösteren yurttaşlara saldıran jandarma 30 kişiyi gözaltına aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, tarihi ve doğal Sit alanı olan Manavgat Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Parkı güzergahında bulunan Kırkkavak Mahallesi’nde, özel bir firmaya mermer ocağı izni verdi.

Mermer ocağı için jandarma eşliğinde kesime başlayan yetkilere tepki gösteren ve aralarında astım hastası olan bir yurttaşında bulunduğu 30 kişiye önce biber gazı sıkıldı sonra da gözaltı işlemi yapıldı. 11 köyden  bir araya gelen yurttaşlar ifadelerinin ardından sonra serbest bırakıldı. Kesim çalışmaları ise şimdilik durduruldu.

Duruma tepki gösteren Kazdağları İstanbul Dayanışması, “Doğasını ve yaşam alanlarını devlete karşı koruyan köylüler yalnız değildir.” dedi.