Toplumsal Haber Merkezi

Doğasıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Gökçeada'daki başıboşluk, kesintisiz bir şekilde sürüyor. Daha önce de onlarca yasadışı yapılaşma planıyla gündeme gelen Çanakkale ilçesinde, bu kez flamingoların uğrak noktası olan Gökçeada Lagünü'ne karşı bir katliam projesi başlatıldı. Tuz Gölü olarak da bilinen Gökçeada Lagünü, 181 kuş türü, 184 bitki türü, 2 memeli, 2 çift yaşar ve 2 sürüngenin yaşam alanı olarak tespit edilmiş bir bölge. Ve lagünün hemen yanında otel projesi için temel atılmaya başlandı.

Kuş göç yollarının üzerinde bulunması nedeniyle ada martılarının, flamingoların beslenme, yuvalama, üreme alanı olan lagünün "Ulusal Sulak Alan koruma statüsü" olmasına rağmen nasıl yapılaşma ruhsatı verildiği ise tartışma konusu oldu.

Gökçeada Lagünü'nden bir kare:

'GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMAMIZ GEREKEN BİR ALAN'
Kazdağları Kardeşliği de, Twitter hesabından bu skandalı gündeme taşıdı. Gökçeada Belediyesi'ni etiketleyerek "Gökçeada Lagünü koruma sahası içinde belediyenin izniyle otel inşaatı sürüyor. Ulusal Sulak Alan ilan edilmiş ve koruma altındaki bir alanda nasıl inşaat ruhsatı verdiniz" diye soran Kazdağları Kardeşliği, "Burası gözümüz gibi korumamız gereken, flamingoların ve ada martılarının soylarını devam ettirdiği çok hassas bir alan. Ancak taş ocağı projesi ve otel inşaatıyla ranta kurban gitmek üzere. İnşaatı acilen durdurun" ifadelerini kullandı.