İstanbul’un en önemli yeşil alanlarından Aydos Ormanı’na yapılan Millet Bahçesi'nin inşaatına tepkiler sürüyor.

BirGün'den Umut Can Fırtına'nın haberine göre mescit, kreş, büfe, lokanta ve otopark gibi birçok yapı için binlerce ağacı katledilen ormanda önceki gün kreş inşaatına başlandı. Ormanda sürdürülen inşaatın durdurulması için bölge halkı tarafından kurulan Aydos Ormanı Savunması 1324 kişinin imzaladığı dilekçeyi dün Sarıyer’de bulunan Orman Genel Müdürlüğü’ne (OGM) sundu. Dilekçenin iletilmesinin ardından Aydos Ormanları Savunması tarafından OGM önünde basın açıklaması yapıldı.

Dilekçede OGM’den Aydos’un derhal “Muhafaza Ormanı” ilan edilmesi ve ormana zarar verecek her türlü faaliyetin durdurulması talep edildi.

Basın açıklamasını okuyan Aydos Ormanı Savunması Sözcüsü Gönül Gümüşoğlu Özer, son 10 yılda yangınlarda kaybedilen ormanlık alanın yaklaşık 7 katının turizm, otoyol, madencilik ve altyapı gibi faaliyetler için yok edildiğinin altını çizdi:

Son 2 aydır da yine ormanın içinde altyapı için künkler döşendi. Bu vesile ile de bitki örtüsü, fidanlar, bu alanda yaşayan ve ev sahibi olan birçok canlı yok edildi. Birinci derece sit alanı olan Aydos Ormanı’nın bütünlüğüne zarar verecek her girişime karşı ormanın sesi olmak zorundayız. Aydos Ormanları Savunması olarak ‘millet bahçesi’ değil ‘Muhafaza Ormanı’ istiyoruz.