Toplumsal Haber Merkezi

Covid-19 salgınıyla birlikte çocukların eğitimde yaşadığı sorunlar ve eşitsizlikler daha da arttı. Yurttaşlar aylardır yüz yüze eğitimin başlayabilmesi için fiziksel hareketliliğin azaltılması, okullarda gerekli önlemlerin alınması, uzaktan eğitimde çocukların ihtiyacı olan gerekli cihazların ve internet erişiminin sağlanması için sesimizi duyurmaya çalışıyor. Ancak iktidar hiç oralı değil. Çocukların her şartta kamusal eğitim hakkından sorumlu olan Milli Eğitim Bakanlığı ise uyarıları, yaşanan sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal veriler ve açıklamalarla sorunları yok saymaya devam ediyor.

Bakanlığın son kararı ise, salgını hepten geri dönülemez bir noktaya taşıyacak gibi görünüyor. MEB; salgın yayılımının ve uzaktan eğitimde yaşanılan sorunların devam ettiği bir süreçte sınavların yüz yüze okullarda gerçekleşmesi kararını vermişti, bunda da ısrarını sürdürüyor. Üstüne üstlük Bakan Ziya Selçuk da sessizliğini koruyor, konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmıyor. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

ZİYA SELÇUK İSTİFA
Yurttaşlar ise yüz yüze sınav kararına sosyal medyadan isyan ediyor. Karara tepki gösteren Öğrenci Veli Derneği’nin de birçok şubesinde basın açıklamaları düzenlendi. Açıklamalarda, “Sınavlar iptal edilmeli” denildi.

Ziya Selçuk'un sessizliği istifa çağrılarını da beraberinde getirdi. Sosyal medyada yan yana gelen binlerce yurttaş #ziyaselcukistifa etiketiyle Bakan Selçuk'un istifasını talep etti. 

Atılan on binlerce tweet'ten sonra etiket Twitter gündeminin tepesine yerleşti.