Toplumsal Haber Merkezi

Ülke genelindeki tüm valilikler tarafından üst üste yapılan açıklamalarda, yüz yüze eğitim için 1 Mart'ta yapılacak bakanlar toplantısının bekleneceği ifade edildi.

İlk olarak İstanbul ve Ankara Valilikleri tarafından yapılan açılama daha sonra birçok il valiliği tarafından aynen yayımlandı. Buna göre alınacak karara göre 2 Mart'ta yeni düzenleme ve yüz yüze eğitime ilişkin karar belli olacak.

İstanbul Valiliği'nden Mart ayı itibarıyla okulların açılmasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "1 Mart 2021 Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde her ilimizde içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarımızca gerekli adımlar atılacaktır" denildi.

İstanbul Valiliği, 1 Mart itibarıyla koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir sürece girileceğini ve bu süreçte eğitim öğretim kurumlarında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kabinede alınacak kararlar doğrultusunda yeni adımlar atılacağını belirtti. Toplantının ardından İstanbul'un içerisinde bulunulduğu ilan edilen risk grubu seviyesine dair belirlenen kurallara göre Hıfzıssıhha Kurullarınca gerekli adımların atılacağı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Kabine Toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibariyle başlanabilecektir" denildi.

2 MART'TAN İTİBAREN...
Ankara Valiliği tarafından da birebir aynı cümleleri içeren bir açıklama yapıldı. Valilik 1 Mart pazartesi günü yapılacak Kabine Toplantısı'nda eğitim ve öğretime yönelik düzenlemelerin 4 ayrı risk seviyesine göre belirleneceğini belirterek, "Bu nedenle 1 Mart 2021 Pazartesi günü mevcut uygulamaya devam edilecek ve alınan kararlar çerçevesinde yeni uygulamaya 2 Mart 2021 Salı günü itibarıyla başlanabilecektir" ifadelerini kullandı.

İstanbul ve Ankara'yı diğer illerin valilikleri de takip etti.