YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasının kararlaştırıldığını açıkladı. Saraç, "Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik" dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Saraç, koronavirüs tedbirleri kapsamında üniversiteler ve akademik eğitim konusunda alınan yeni kararları açıkladı.

Saraç, üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacağını, eğitimlerin uzaktan devam edeceğini söyledi.

Saraç'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.
  • Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. Üniversitelerde bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır.
  • YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılması kararlaştırıldı. Sınava girecek öğrencilerimiz rahat olsun, daha önce yapılan çerçevede bir sınav olacaktır.
  • (Üniversitelerde uzaktan eğitim) Bu, eğitim öğretimin tüm düzeyleri için geçerli. Lisans, ön lisans ve lisans üstü için geçerli. Bu hususta asla ihmalkarlık olmasın istiyoruz.