Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri bugün bir kez daha kayyum Melih Bulu’yu protesto etmek için toplandı.

Devir teslim töreninin ardından bir kez daha bir araya gelerek protesto düzenleyen akademisyenler, akademik yöneticilerin seçimle belirlenmesi talebini yinelediler.

Akademisyenler bugün cübbelerini giyip Güney Meydan’da bir araya geldi. Burada sessizce bekleyen akademisyenler, rektörlük binasına sırtlarını döndü. Ardından alkışlar eşliğinde okul içindeki ‘Basamaklar’a çıktı.

Akademisyenlerin taleplerini öğrencileri ‘gazlamak’ olarak algılayan yandaş Nagehan Alçı, Habertürk’te yer alan köşesinde "Boğaziçi’ndeki gerilimi düşürmek için siyasiler kadar öğretim üyelerine de önemli bir görev düşüyor. Bildiğim kadarıyla bırakın gerilimi düşürmeyi öğrencileri daha çok gazlamaya çalışan akademisyenler var." görüşünü savundu.

Alçı yazısında, "Rektör seçimine tepkili de olsalar bu noktadan sonra Boğaziçi’ni seven ve önemseyen herkesin olayları yatıştırmayı amaçlaması gerekir diye düşünüyorum zira bu gerginlik Boğaziçi ruhunu yaralıyor ve okuldaki polis varlığını rutin hale getiriyor." dedi.