Boğaziçi Öğrenci Meclisi, bir yılı aşkın süredir tutsak bulunan Boğaziçili öğrenci Adalet Karataştan yarın Çağlayan Adliyesi'nde görülecek olan duruşmasına çağrı yaptı.

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Halk Cephesi üyeleri, Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatı, Grup Yorum üyeleri gözaltına alınmış, Saray medyası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 120 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini ve 93 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

HHB baskınlara ilişkin "29 Ekim tarihinde de gece boyunca pek çok müvekkilimiz evleri basılarak gözaltına alınmıştır. Sabaha karşı, iktidara yakın medyada haber yapılmaya başlanmış ve '120 kişi hakkında yakalama kararı olduğu, 99 kişinin gözaltına alındığı' yazılmıştır’’ ifadelerine yer vermişti.

Gözaltına alınanlar arasında bulunan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Adalet Karaştan, 28 Ekim'de sokaktan sivil bir araçla kaçırılmış ve 4 Kasım 2020'de tutuklanmıştı.

Bir yıla yakın süredir Silivri Hapishanesinde tutsak bulunan Karataştan'ın duruşması 26 Ekim saat 10.30’da Çağlayan 28. ACM’de görülecek.

Boğaziçi Öğrenci Meclis’i Adalet Karataştan’ın duruşmasına çağrı yaptı. ‘’Adalet, Berke, Perit ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük!’’ denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Boğaziçi öğrencisi Adalet Karataştan’ın duruşmasını takip etmek, ‘Tüm siyasi tutsaklara özgürlük’ demek için 26 Ekim saat 10.30’da Çağlayan 28. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacağız.