Toplumsal Haber Merkezi

Yüksek Öğretim Kurulu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tarihi hakkında bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Covid-19 küresel salgınına karşı göstermiş olduğu başarılı süreç ile ilgili olarak geçilmesi planlanan normalleşme sürecinin değerlendirildiği ve belirlendiği Kabinenin kararı doğrultusunda Yükseköğretim Kurumları Sınavı, ÖSYM tarafından gerekli koruyucu önlemler alınarak 27 - 28 Haziran 2020 tarihinde yapılacaktır” denildi.

Üniversite adayı milyonlarca genç isyanda: Yapılacak ilk seçimde oy hakkımız olduğunu hatırlatalım

SINAV SÜRESİNE DÜZENLEME
YÖK, TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, "TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı. Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildi. Üniversite sınavı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

NELER YAŞANDI?
Erdoğan, bugün yaptığı açıklamalada, "Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı 27-28 Haziran'da, LGS 20 Haziran'da, askeri öğrenci sınavı 14 Haziran'da yapılacaktır" dedi. Böylece üniveristeli adaylarının gireceği YKS, bir anda tam 1 ay erkene alınmış oldu.

Bu karar günlerdir sosyal medyada #ykstarihinedokunma gibi etiketlerle çağrılar yapan milyonlarca öğrenciyi de haliyle isyan ettirdi.

ÖĞRENCİLER İSYANDA
Ögrenciler tepkilerini yine sosyal medyada #yks2020 ve #yazık etiketleriyle dile getiriyor. Halihazırda iki etiket de Twitter'da Türkiye gündeminin tepesine oturmuş durumda.

Kimi öğrenciler az önceye kadar "YKS'ye 80 gün var" diyerek çalıştıklarını, bir anda hazırlık süreçlerinin 50 güne düştüğünü söylerken birçok paylaşımda ise '2023'te milyonlarca gencin oy kullanacağına' dair hatırlatmalar yapıldığı görüldü.