Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 Haziran günü yapılacak LGS ile ilgili paylaştığı videoda öğrencilerin koronavirüs önlemleri çerçevesinde sınava alınacağını ifade etti. Videoda “Ücretsiz maske dağıtılacak. Öğrenciler bekletilmeden binalara sosyal mesafeyi koruyarak girecek. Rehber öğretmenler okul dışlarında görevli olacak” denildi. Bakan Selçuk okullarla ilgili ise "Temennim 1 Haziranda açılması" dedi.

Selçuk’un Twitter hesabından paylaştığı videoda öğrencilerin LGS’ye kendi okullarında girebileceği ifade edilerek, şunlar belirtildi. “Öğrenciler sınava gelirken geçerli kimlik belgesi, kalem, kalemtıraş ve silgi bulunduracak. Öğrencilerin sınava gireceği merkez e-devlet üzerinden açıklanacak. Sınav giriş belgeleri, sınav başlamadan 30 dakika önce öğrencilerin masasına bırakılacak.”

“Okullarda kantinler açık olmayacağından öğrenciler yanlarında su, peçete ve dezenfektan getirecek. Öğrencilere, velilere ve sınavda görevli personele okul girişinde ellerine dezenfektan uygulaması yapılacak. Ücretsiz maske dağıtılacak. Öğrenciler bekletilmeden binalara sosyal mesafeyi koruyarak girecek. Rehber öğretmenler okul dışlarında görevli olacak.”

“Birinci oturum sonunda verilecek arada öğrenciler öğretmenlerinin kontrolünde bina bahçesine çıkacak.Sosyal mesafe kontrolü yapılacak. Velilerin okul bahçesine girmesine izin verilmeyecek. Giriş ve çıkışlarda izdiham yaşanmaması ve sosyal mesafenin korunmasına dikkat edilecek.”

‘TEMENNİM 1 HAZİRAN’DA AÇILMASI’

Bakan Selçuk katıldığı televizyon programında ise 1 Haziran’da açılması beklene okullarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Biz de okulların açılmasını diliyoruz. En azından kademeli olarak açılmasını istiyoruz. 1 Haziran için birden fazla planımız var. Koşullar çok iyi giderse deriz okulları açıyoruz. Kısmi iyileşme olur o zaman da kademeli açıyoruz deriz. Şartlara bakacağız. Önümüzdeki haftalarda şartlara bakacağız, ilgili kuruluşlarla görüşüp ve değerlendireceğiz. Temennim 1 Haziran'da okulların tümüyle açılması.”