Toplumsal Haber Merkezi

Bugün 48 gün aradan sonra çalışmaya başlayan Meclis'te YKS ve LGS’nin ileri bir tarihe ertelenmesi için verilen önerge görüşüldü. CHP'nin önergesine yine AKP- MHP ittifakı engel oldu...

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Gökan Zeybek, YKS ve LGS'nin ertelenmesiyle alakalı CHP Meclis Grubu olarak verdikleri önergenin Saray ittifakı tarafından reddedildiğini açıkladı. Zeybek, "YKS ve LGS'nin ertelenmesi için CHP Grubu olarak verdiğimiz 'Meclis Araştırma Önergesi' AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Gençlerimizi yine yok saydılar. Geleceğimizi yine yok saydılar. Unutma! Unutturma!" ifadelerini kullandı.

Genel Kurul'da önergeyle ilgili konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise Saray ittifakının engellemesine "Gençlerimiz, geleceklerini yok sayanları, umursamayanları unutmayacak!" diyerek tepki gösterdi.

Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu CHP Grup Sözcüsü olan Kaya "Sevgili gençler, YKS ve LGS'nin ertelenmesi için CHP Grubunun verdiği, 'Meclis Araştırma Önergesi' AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Gençlerimiz, geleceklerini yok sayanları, umursamayanları unutmayacak! Ancak bugün YKS ve LGS'ye çalışma zamanıdır" ifadelerini kullandı.