Munzur Üniversitesi'nde Rektör Ubeyde İpek’in boş kadrolara atamaları liyakat sistemine göre değil, kendine yakın kişilere göre atadığı iddia edildi. Usulsüz atamalardan birinin İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne 10 yıl makam şoförlüğünü yapan Yunus Başarır’ın atanması olduğu ifade ediliyor. 

Mezopotamya Ajansı’ndan Semra Turan’ın haberine göre; Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi'nde Temmuz 2018’de mezun olan Başarır’ın Mayıs ayında İletişim Fakültesi Sekreterliği'ne ataması yapıldı. 

MAHKEMEYE BAŞVURANLAR CEZALANDIRILIYOR
Rektör Ubeyde İpek'in 20'ye yakın boş kadronun şartları taşıyan idari personel ile akademisyenlerin bulunduğu halde  5 yıldır bu kadroları boş bıraktığı da öne sürüldü.

Haberde adının geçmesini istemeyen  bir personelin ifadesine göre, rektör  personelin görüş ve taleplerini kabul etmiyor, kendi çevresi görüşerek atamaları  yaptığını aktardı.  

Görevli çalışan sorunlardan kaynaklı Rektör İpek'i mahkemeye veren memurlar ve öğretim görevlilerin ise görev yerleri değiştirilerek, psikolojik baskı ve mobbing ile cezalandırıldığını bildirdi.