Malatya’dan Antalya’ya hukuk okumaya gelen iki genç, PCR testlerinin pozitif çıkmasının ardından sokakta kaldılar.

Bir günü sabaha kadar Erasta AVM adlı alışveriş merkezinin önündeki bir ağacın altında geçiren gençlerin sesini duyan iki yurttaş yanlarına gittikleri gençlere çay, ekmek gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayacakları malzemeler götürdü.  Birçok arama gerçekleştirdiklerini belirten yardımsever yurttaşlar gençlere yardım elinin Muratpaşa Belediyesi tarafından uzandığı bilgisini paylaştı.

Kardeşin testi negatif çıkınca ağabey H.P. de ‘temaslı’ oldu. Test sonuçlarının HES kodu sistemine işlenmesi üzerine kaldıkları yurda giremeyen iki kardeş, geceyi dışarıda geçirdi. 112 Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım isteyen kardeşler, Antalya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geceliği 250 liralık ‘anlaşmalı’ bir otele yönlendirildi. 14 günlük karantina boyunca kişi başına 3 bin 500 lira ödemeleri gereken otelin masrafını karşılayacak paraları olmayan iki kardeş, çalmadık kapı bırakmadı.

‘SOKAKTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTU’
Antalya’da on binlerce üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen H.P., “1.5 senedir uzaktan eğitim görüyorduk. Pandemi devam ederken, risk bu kadar yüksek olduğu halde üniversiteleri açıp bizi memleketimizden buralara kadar getirdiler. Herhangi bir çözüm üretilmemiş. Kimsenin aklına yurtta kalan öğrencilerde koronavirüsü çıkarsa ne olacağı, ne yapılacağı gelmemiş. Test pozitif çıktığı için ailemizin yanına da dönemeyiz. Devletin anlaşma yapıp yönlendirdiği otelde ikimiz için istenen ücret 7 bin lira. Biz dar gelirli bir ailenin çocuklarıyız. Böyle bir parayı ödeme imkanımız yok. Öğrencilerin büyük bir kısmının da yok. Karantinayı sokakta geçirmekten başka çare kalmıyor. Sonunda bir çözüm üretip bizi otele yerleştirdiler ama başka öğrenciler de bunu yaşarsa ne olacağı bilinmiyor” diye konuştu.