Yüz yüze eğitim 6 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Yüz yüze eğitimle birlikte vakıfların okullardaki faaliyetleri hız kesmeden sürüyor. Zonguldak Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara önceki gün gönderilen yazıda Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) faaliyetlerinin yürütülmesi ve duyurulması istendi.

'BAKANLIĞIMIZ ADINA...'
BirGün
'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu vakıfla ilgili okullara gönderilen yazıda şu ifadeler kullanıldı:

“Bakanlığımız ile TÜGVA arasında imzalanan protokol kapsamında Bakanlığımıza bağlı resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlan/okullarında eğitime devam eden öğrencilere; milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması amacıyla kulüp çalışmaları; sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel, sportif, teknolojik etkinlikler, proje çalışmaları, yarışmalar ile kurslar düzenlenmesi amaçlanmıştır. Söz konusu protokol çerçevesinde yürütülecek çalışmalarda koordinasyon ve sekreterya işlerinin Bakanlığımız adına Din öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesi uygun görüldüğü belirtilmektedir. Bu kapsamda yürütülecek sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ile bilim ve sanat faaliyetlerinin yürütülmesi ve okulunuzda gerekli duyuruların yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.”

Yazı, ilçedeki tüm okul müdürlüklerine Kilimli İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Yıldız imzasıyla gönderildi.