Şırnak Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürünün aday öğretmenlere gönderdiği talimatnamede skandal ifadelerin olduğu ortaya çıktı. Söz konusu yazıda öğretmenleri aşağılayan ifadeler bulunuyor. Öğretmenler köle gibi gören ifadelerin yer aldığı metin, sosyal medyada gündem oldu.

Silopi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü, aday öğretmenlere verdiği talimatlarda, öğretmenleri köle gibi gören ifadelere yer verdi. Talimatlarda, müdür ya da müdür yardımcılarının verdiği talimatların sorgusuz ve eksiz bir şekilde yerine getirilmesi gerektiği belirtilerek, “Aday öğretmen adaylığını bilecek. Adaylığı kalksa bile gerekli vazifeleri yapmadığı taktirde görevden alınabilir. Kimsenin bu görevde garantisi yoktur” denildi.

Söz konusu talimatlarda şu ifadelere yer verildi:

İSMAİL KONCUK: TAM BİR REZALET

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, söz konusu yazıya sert tepki gösterdi. Müdürün öğretmenlere ifadelerin tam bir rezalet olduğunu belirten Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın konuyla ilgili soruşturma başlatması gerektiğini söyledi.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Türk Eğitim Sen, Şırnak Silopi Kız Anadolu İHL Okul müdürünün sözleşmeli öğretmenleri aşağılayan bir talimat yayınladığını iddia etti ki, aynen katılıyorum. Aşağıdaki talimatlar, mahiyetinde çalışanları köle gibi gören bir anlayışla kaleme alınmış. Baştan sona, tam bir rezalet.

Böylesi talimatların, nasıl bir üslupla yazılacağını dahi bilmeyen, kendini öğretmenlerin sahibi zanneden, bu tür sözde idareciler, bir dakika dahi bu görevde tutulmamalıdır. MEB bu haberi bir soruşturma konusu olarak görmeli ve derhal gereğini yapmalıdır.”