Zorunlu hizmet bölgesinde çalışan bir öğretmen, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a mektup yazdı. Atama sisteminin tıkanıklığından yakınan öğretmen, "İl içi tayinde 100 puanla gidilen bir okula biz il dışından 300 puanla gelemiyoruz" dedi.

Kamuajans.com'da Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a tepkilerini dile getiren ve binlerce öğretmeni temsilen yazı kaleme alan öğretmen, 'adil' bir şekilde, iller arası isteğe bağlı tayin istediklerini belirtti. 

Zor durumda olduklarını belirten öğretmen, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, "Yıllarca zor şartlar altında çalışmış, vatanın her köşesinde görevini en iyisiyle yapmış öğretmenlerinizin artık biraz nefes almaya hakkı yok mu?" sorusunu yöneltti.

Öğretmenin söz konusu yazısı şöyle:

Binlerce öğretmeni temsilen yazıyorum size. Bizler yıllarca zorunlu hizmet bölgelerinde çalışmış öğretmenleriz. Görevimiz layıkıyla yerine getirdik ve memleketlerimize biraz daha yakinlasarak görevimize devam etmek istiyoruz. Her birimizin ayrı ayrı hikayesi var. Malumunuz olduğu üzere bir aydır size ulaşmaya, talebimizi iletmeye çalıştık.

Gerçekten zor durumdayız. Atama sistemi tıkanmış durumda. İl içi tayinde 100 puanla gidilen bir okula biz il dışından 300 puanla gelemiyoruz. İl dışı atamaya hiç açılmayan illerde, ilk atmaya 4-5 okul açılıyor. Boş kontenjan oldugunu bildiğimiz okullar olmasına rağmen bizler il dışı atamada tercih yapacakken o okulları hiç göremiyoruz.

İller arası yer değiştirmede hep an az okul bize açık gösteriliyor, o da illerin 4. Ve 5. hizmet alanındaki okullar. İl içi ve mazeret tayinlerindeki okullar il dışı atamaya hiç verilmiyor. Yıllarca zor şartlar altında çalışmış, vatanın her köşesinde görevini en iyisiyle yapmış öğretmenlerinizin artık biraz nefes almaya hakkı yok mu Ziya Öğretmenim? Özellikle pandemi döneminde memleketlerden uzakta olmak çok zor. Buralarda çocuklarımıza bakacak kimse olmaması, "hastaneye düşersem çocuklarımı kime emanet ederim" düşüncesi, yaşlı anne babamızın ihtiyacı olduğunda onların yanında olamamak, kapılarına bir ekmek bırakamamak bizi hem çok üzüyor, hem de içimizi acıtıyor. Biz norm fazlasi oluşturmayacağız sayın bakanim. İsteğimiz, normların güncellenmesi, oluşan boş kontenjanlar ile bir kez daha iller arası yer değiştirme hakkını bize tanımanız.

Binlerce öğretmeni ve ailesini çok mutlu edeceksiniz Ziya Öğretmenim..Bizler de artık yer değiştirmemizi yaparak düzenimizi kurmak, bizi endişelendiren tüm duygulardan uzaklaşıp enerjimizi işimize yavrularımıza, öğrencilerimize vermek istiyoruz. Mazaret grubunun yılda en az 3 hakkı var ve minimum puanlarla tayin olurlarken bizler 2-3 kez doğu görevi yapmış olmamıza rağmen il sınırına bile giremiyoruz.