Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu, Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün yapıldı. Kimliklerini kaybeden ya da kimliklerinin üzerinde fotoğraf olmayan 26 aday, İl Nüfus Müdürlüğü’ne başvurdu. Burada işlemlerini tamamlayan adaylar, hazırda bekletilen polis araçlarıyla sınava girecekleri okullara bırakıldı. Polis ekiplerinin, aracı olmayan ve geç kalan adaylarla birlikte sınav yerlerine ulaştırdığı aday sayısı 46 oldu.

Manisa’nın merkez, Turgutlu, Akhisar, Salihli, Soma ilçelerinde bazı adayların, ayakları alçılı olması nedeniyle tek ayağının üzerinde sekerek sınava geldiği, bazılarınınsa sınav öncesi kolunun kırılması üzerine raporu bulunmadığı için zor anlar yaşadığı gözlendi. Okul bahçesinde alınmayan veliler sınavın bitmesini, okul dışındaki kafelerde ve çimlik alanlarda bekledi. 

SÜRÜCÜ BELGESİYLE GELEN ADAY SINAVA ALINMADI
Kırıkkale'de, Kırıkkale Üniversitesi'nde sınava girmek isteyen bir aday, nüfus cüzdanı yerine sürücü belgesini gösterince görevliler tarafından sınava alınmadı. Aday, görevlilerin telefonuyla yakınlarını aradı. Ancak kimseye ulaşamayınca geri dönmek zorunda kaldı.

YKS, yarın Alan Yeterlilik Testi ile devam edecek. Sınav, 10:15'te başlayacak ve 180 dakika sürecek. Yabancı Dil Testi (YDT) sınavı da yarın 15:45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek. (ANKA)