Yurt fiyatlarının aşırı artması ve kira fiyatlarına yapılan fahiş zamların ardından öğrenciler “Barınamıyoruz” diyerek nöbet başlattı. Barınma sıkıntısını dile getiren öğrenciler parklarda sabahlarken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, “Dünyanın en büyük yurt alt yapısıyla, otel konforunda” diyerek yurt reklamları yayınlıyor.

Yurtlarda yer bulamayan, yurt ücretini karşılayamayan ve yüksek kira bedellerini de ödeyemeyen öğrenciler Barınamıyoruz nöbeti başlattı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yayımladığı reklam filmiyle bakanlığın 81 ilde toplamda 719 bin 597 yatak kapasitesiyle yurt hizmeti verdiğini söyledi:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, dünyanın en büyük yurt altyapısıyla gençlere güvenli ve huzurlu bir yuva oluyor. Modern şekilde dizayn edilmiş yemekhaneleri, kütüphaneleri, konferans salonları, spor kompleksleri, genç ofisleri, etkinlik alanları, otel konforunda odaları, kişiye özel dolapları, çalışma masalarıyla, 81 il, 241 ilçemizde 719 bin 597 yatak kapasiteli GSB yurtlarımızda gençlerimizin hizmetinizdeyiz, her zaman daha iyisi için sizinleyiz.

Bakanlık, Twitter hesabından Bakan Kasapoğlu tarafından paylaşılan videoyu dün yeniden paylaşıma soktu.