Antalya'da İlim ve Kültür Derneği'nin yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney (38), yurdun yemekhanesinde üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'u (18) öldürdü. Antalya İlim ve Kültür Derneği'ne ait tarikat yurdunda bir öğrencinin başının kesilerek öldürüldüğü olayla ilgili haberlere yayın yasağı kararı ve dosyaya gizlilik kararı çıktı. Antalyalı öğrenciler güvenilir barınma hakkı için Akdeniz Üniversitesi Meltem Kapısı önünde açıklama yaptı. Açıklamada "Öğrenciler yüksek ücretler ve cemaat yurtları arasında sıkışmış durumda, can güvenlikleri tesis edilememektedir" denildi.

Antalya’da tarikat yurdunda çalışan aşçı İhsan Güney, yurtta kalan üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul’u satırla katledip “Deccal’i vurdum” diye bağırmıştı. Dün (7 Aralık) haber yasağı getirilen vinayet üzerine Antalyalı gençler eylemdeydi.

Sendika.org'da yer alan habere göre; Akdeniz Üniversitesi Meltem Kapısı önünde bir araya gelenler güvenilir barınma hakkı için eylem yaptı.

Açıklamada ne akli ne vicdani sağlığı yerinde olmamasına rağmen yüzlerce öğrencinin yaşadığı bir yurtta kontrolsüz bir şekilde çalışmasının başlı başına güvenlik skandalı olduğu söylenerek şunlar denildi:

Ardı ardına gelen bu güvenlik skandalları göstermektedir ki, üniversite öğrencilerinin barınması noktasında gerekli güvenlik önlemleri alınmamaktadır. Öğrenciler yüksek ücretler ve cemaat yurtları arasında sıkışmış durumda, can güvenlikleri tesis edilememektedir.