Kredi Yurtlar Kurumunun dün açıkladığı yurt başvuru sonuçlarından sonrasında Tunceli Munzur Üniversitesi'nde bin 300 öğrencinin yedekte kalmasıyla beraber barınma sorunlarının çözülmesini istiyen çok sayıda öğrenci Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. Munzur Üniversitesi öğrencileri adına basın metnini okuyan üniversite öğrencisi Serhat, ülke genelinde üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sıkıntısını kendilerinin de öğrenciler olarak Tunceli'de yaşadıklarını dile getirdi.

ÖĞRENCİLER DIŞARIDA KALDI
Evrensel'in haberine göre, 1300-1500 arası öğrencinin KYK yurtlarında yedek olarak bekletildiğini söyleyen Serhat, “Yurtlarda misafir olarak kalan öğrenciler 'asil kayıt' olan öğrencilerin gelmesi bahane edilerek apar topar yurttan çıkarılmaya çalışıldı. Bu durum sonucunda birçok öğrenci memleketlerine geri döndü ve bir kısmı geceyi dışarıda geçirdi. Öğrencilerin bu sorun üzerine Tunceli Valiliği önünde yaptığı açıklama valilik tarafından kale alınmadı” dedi.

'VERİLEN SÖZLER TUTULSUN'
Üniversite öğrencilerinin bulundukları şikayetlerden sonuç alamadıklarını söyleyen Serhat, “Aynı zamanda ev kira fiyatlarının fazla olması sebebiyle de yurtlardan başka seçeneği olmayan biz öğrenciler, bu barınma sıkıntısının bir an evvel çözülmesini istiyoruz. Verilen sözler tutulsun, öğrencilerin barınma ihtiyacı derhal karşılansın” dedi.