Yüz yüze eğitimin başladığı günden bu yana Mersin’de, Covid-19 vaka sayısındaki artışlar nedeniyle 50’yi aşkın sınıf kapatıldı. Eğitim Sen Mersin Şubesi Başkanı Mahmut Sümbül, kentteki okullarda yaşanan vaka sayılarına ve alınmayan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

'YERİNE GETİRİLMEDİ'
MA’
nın haberine göre salgın önlemleri alınmayarak devlet okulların itibarsızlaştırıldığını belirten Sümbül, böylelikle öğrencilerin özel okullara teşvik edildiğini söyledi. Okullar eğitime başlamadan önce salgına karşı alınacak tedbirler konusunda önerilerini sunduklarını, ancak önerilerinin hiçbirinin yerine getirilmediğini aktaran Sümbül, böylece alınmayan tedbirler sonucu okullardaki vaka sayılarının her geçen gün arttığının altını çizdi.

'BÖYLE GİDERSE...'
Pandemi döneminde vaka sayılarını kamuoyuyla paylaşan tek sendikanın Eğitim Sen olduğuna vurgu yapan Sümbül, "Amacımız, karamsar bir tablo ortaya çıkarmak değildir aksine gerçeğe ayna tutmaktır. Böylece doğru tespit ve önlemlerin alınmasıdır" dedi. Kentte her geçen gün vakaların arttığını ifade eden Sümbül, "MEB salgına karşı yeterince bütçe ayırmıyor. Okulların büyük çoğunluğunda hijyeni sağlayacak personel yok. Gerçekten bu büyük bir sıkıntıdır" diye konuştu. Okullardaki vaka sayılarının giderek arttığına dikkat çeken Sümbül, şöyle sonlandırdı: "Salgına karşı okullardaki sınıfları kapatarak önlem almaya çalışıyorlar. Böyle giderse artık okulların kapatılmasını konuşacağız. Bu yöntemlerle okulların açık bırakılması zor olacak. Bu durum büyük bir risktir."