Yargının engelleyici kararlarını yok sayarak Ensar Vakfı ile birçok konuda protokol imzalayan Milli Eğitim Bakanlığı, vakfa şimdi de öğrencilere yönelik bilgi yarışması düzenleme izni verdi. Karaman’da 46 çocuğa uygulanan istismar vakasıyla bilinen vakfın, “Ortaokullardaki seçmeli din derslerini daha etkili hale getirmek” amacıyla düzenleyeceği, “Sana Emanet” isimli bilgi yarışması için Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri bilgilendirildi. Vakfın ortaokul öğrencilerine yönelik düzenleyeceği yarışmanın, “Sorularla 40 Derste Ahlak” isimli kitabı kapsayacağı bildirildi.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; MEB, çocuk istismarı haberleri ile gündeme gelen gerici Ensar Vakfı’na okulların kapısını ardına kadar açtı. Vakfın İstanbul’un 25 ilçesinde yer alan imam hatip ortaokullarındaki öğrencilere yönelik düzenleyeceği yarışma için okulları kullanmasına izin verildi.

DİN DERSLERİNE İLGİYİ ARTIRMAK
Ensar’ın ortaokul öğrencilerine yönelik düzenleyeceği bilgi yarışmasının amacı şu ifadeler ile açıklandı:

♦ Ortaokullardaki seçmeli din derslerini daha etkili hale getirmek.

♦ Seçmeli din derslerine ilgiliyi artırmak.

♦ Hz. Peygamber’in hayatı ve yaşayışı ile ilgili bilgi seviyesini artırmak.

♦ Hz. Peygamber’in güzel ahlakının öğrencilerde erdemli davranışlara dönüşmesini sağlamak.

♦ Sevgi, merhamet, kardeşlik, dürüstlük ve haya gibi güzel ahlak özelliklerini ayet ve hadisler ışığında kavramak.

♦ Öğrencilerin kitap okuma oranını artırmak.

ÖĞRETMENLER GÖZETMEN OLACAK
Ensar’ın bilgi yarışması için okullarda, “Yarışma Koordinatörlüğü” oluşturuldu. İki aşamalı yapılacağı bildirilen yarışmanın ilk aşamasının okul yönetimleri ile gönüllü öğretmenlerce gerçekleştirileceği açıklandı. Öğretmenlerin, vakfın sınavında gözetmen olarak görev alacağı ifade edildi.

TÜM ÖĞRENCİLERE DENEME SINAVI
İlk aşaması okullarda 2 Nisan’da gerçekleştirilecek yarışmanın finalinin 18 Nisan’da vakfın belirlediği merkezlerde yapılacağı duyuruldu. Öğrencilerin yarışmada sorumlu olacağı ve Ensar Vakfı tarafından basılan, “Sorularda 40 Derste Ahlak” isimli kitabın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden, “Hiçbir ücret ödemeden” temin edebileceği kaydedildi.

Vakıf, yarışmada görev alacak öğretmenlere de çeşitli “tavsiyelerde” bulundu. Yarışmada kullanılacak kitabın, okullardaki seçmeli Siyer dersinde işlenebileceğini anlatan vakıf yönetiminin tavsiyeleri şöyle:

♦ “Sana Emanet” yarışmasının birinci aşaması okulda yapılacağı için okuldaki tüm öğrencilere ortak bir deneme sınavı yapılabilir. Böylece tüm okulun yarışmaya katılması sağlanabilir.

♦ Okul saatleri dışında oluşturulacak okuma grupları ile yarışmaya hazırlık süreci daha motivasyonlu bir hale getirilebilir.

♦ Din dersi zümresindeki öğretmenlerle, “Sana Emanet: Sorularla 40 Derste Ahlak” için toplantı düzenleyerek ortak kayıt çalışması yapılabilir.