Milli Eğitim Bakanlığı, Nakşibendi tarikatına yakın olan Server Yaşam Vakfı'nın etkinliği için seferber oldu, okullara etkinliğe özel yazı gönderdi.

Nakşibendi tarikatına yakınlığıyla bilinen Server Yaşam Vakfının her yıl “Ufka Yolculuk” adıyla düzenlediği öğrenci bilgi yarışması için Milli Eğitim Bakanlığı seferber oldu. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, bağlı tüm kurumlara yarışmaya ilişkin yazı gönderdi.

İlçe milli eğitim müdürlükleri ise yarışmaya katılımın artırılması için okullara “rica”da bulundu. Çeşitli okullarda okul müdürleri, öğretmenlerden etkinlik bilgilerinin sınıflarda duyurulmasını istedi. Okul gruplarında etkinliğin bilgileri paylaşılarak öğretmenlerden öğrencilerin etkinliğe katılımı için bilgilendirilmesi istendi. Okul gruplarındaki yazışmalarda etkinlik için koordinasyonu sağlayacak öğretmenler görevlendirildiği ve yarışmaya katılım için bu öğretmenlerle irtibat kurulabileceği belirtildi.

MEB DESTEK VERİYOR
Yarışmanın bu yılki teması ise “Sağlıklı Yaşam” olarak belirlendi. “Doğal ve sağlıklı beslenme, uyku düzeni, bağışıklık sistemi ve hastalıklardan korunma, koruyucu hekimlik uygulamaları, öz denetim ve ruh sağlığı, aile içi iletişim gibi birçok konu üzerinde durulacağı” belirtilen yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirilecek. Öğrenciler, yarışmaya özel olarak hazırlanan, “Server Yayınları” tarafından basılan ve 15 liraya satılan kitaplardan sorumlu olacak. Ağırlıklı olarak dini kitaplar basan ve “Sahih bilgi kaynağı” sloganı ile faaliyet gösteren Server Yayınları’nın yayımladığı eserler arasında Nakşibendi Şeyhi Mahmud Esad Coşan’ın kitaplarının da bulunması dikkat çekiyor.

Server Yaşam Vakfının düzenlediği bilgi yarışmalarına Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz yıllarda da destek vermiş, bu destek kamuoyunda tepki toplamıştı. Öte yandan eğitim alanında cemaatlerin varlığı diğer pek çok cemaate bağlık vakıflar üzerinden de sıklıkla gündeme gelmişti. Özellikle son olarak Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik mahkeme heyeti tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, örgütün, yeni eleman temini için, örgüt mensupları tarafından özellikle ortaokul ve liselerde konferanslar verip örgütsel propaganda yaptıkları belirtilmişti.