Toplumsal Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olarak 1 Mart’ı duyurmuştu. Fakat bu tarihe de erteleme geldi. Ülke genelindeki tüm valilikler, üst üste yaptıkları açıklamalarda yüz yüze eğitim için 1 Mart'ta yapılacak bakanlar toplantısının bekleneceği belirtildi.

1 Mart’ta hiçbir önlem alınmadan başlanması planlanan lise sınavlarının son anda yapılan bir değişiklikle tekrar ertelenmesi ve yüz yüze eğitime ne zaman başlanacağına dair net tarihin belirsiz bırakılması üzerine Solcu Liseliler bir açıklama yayımladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve sorumluların istifasını istedi.

‘PATRON ZİYA İSTİFA’
Liseliler yaptıkları açıklamada, “MEB’in değiştirdiği karar sayısını öğrencilerin takip etmesi”nin imkansız olduğunu söyleyerek “Biz bu açıklamayı yaparken, yeni bir genelge okulların pazar günü açılacağını ilan etmiş olabilir.” ifadelerini kullandılar.

Bu sebeple sabit tek taleplerinin Ziya Selçuk ve yöneticilerinin istifa etmesi olduğunu belirten liseliler, “Pandeminin başından beri MEB'in en son dert ettiği şey”in eğitim hakları olduğunu vurguladılar.

‘AKP KONGRELER DÜZENLERKEN...’
“Uzaktan eğitim adı altında yoksul öğrenciler eğitimsizliğe mahkum bırakılırken özel okulların kapıları parası olanlar için her zaman açıktı.” ifadelerini kullanan liseliler; öğrencilerin sağlık kaygısıyla öne sürdükleri haklı taleplerin görmezden gelindiğini ifade ettiler. Milli Eğitim Bakanlığının haklı taleplerini görmezden geldiğinin altını çizen öğrenciler; “1 Mart'ta bizi zorla neredeyse bir senedir plansızlığınızdan dolayı kapalı ve bugün hala riskli olan okullarımızda yoksul öğrencilerin ulaşamadığı 'eğitiminizin' sınavına sokmakta ısrarcı oldunuz.” diye konuştular.

Yüz yüze eğitimin MEB’in plansızlığından dolayı tekrar ertelendiğinin altını çizen öğrenciler; AKP kongreler düzenler, davul zurnayla kutlamalar yaparken yüz yüze eğitimin ertelenmesine tepki gösterdiler.

‘BİZİ BİR DAHA BELİRSİZLİĞE SÜRÜKLEYEMEZSİNİZ’
Solcu liseliler, açıklamalarına son verirken şu ifadeleri kullandılar:

Tekrar ediyoruz, bütünüyle inandırıcılığı, samimiyeti kalmamış patron Ziya Selçuk ve yöneticileri derhal istifa etmelidir.

Bizi daha fazla belirsizliğe sürükleyemezsiniz, bu yaşatılanları liseli öğrenciler unutmayacak!