Toplumsal Haber Merkezi

Eğitimde salgın bilmecesi devam ediyor. Aylardır seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, taleplerinin dikkate alınmamasından şikayetçi. Liseliler de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan lise sınavlarının iptal edilmesi yönünde açıklama bekliyor. Uzaktan yapılan eğitimin sınavının nasıl yüz yüze yapılabileceği sorusu ortada öylece duruyor. Öğrenciler bu taleplerini de sosyal medyada #TurkishStudentsLivesMatter etiketi ile başlattıkları kampanya ile dile getiriyor. Etikete altında 1,5 milyondan fazla meaj paylaşıldı.

Yetkililer liselerde yüz yüze eğitimin 1 Mart tarihinde başlayacağını açıklamıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 21 Şubat'ta sınavların ertelenmesini isteyen öğrencileri hitaben yaptığı açıklamada "Sizlerin de sadece sınavlarınızı yüz yüze gerçekleştirebilmemiz için salgın tedbirleri noktasında tüm hazırlıklarımız tamam. Öğrencilerimizin yüzde 40'ı, yani yarıya yakınınız sınavlarını tamamladı zaten. Sınavlarınızda bugün yapılacak bir erteleme, yakın zamanda çalışma yükünüzü daha fazla artıracaktır. Bizim de durumunuzu tespit edip ihtiyaçlarınıza uygun destekleme programları tasarlamamızı engelleyecektir. Gelecek yıllara sorun biriktirmemek için zamanında çalışmak bu yüzden çok kritik" demişti.

LİSE SINAVLARINI İPTAL EDİN
Ancak öğrencilerin lise sınavlarının iptal olması konusunda beklentisi devam ediyor. Öğrenciler, sosyal medya üzerinden de sınavın ertelenmesi için çağrıda bulunuyor. Bunun için açılan "TurkishStudentsLivesMatter" etiketiyle yaklaşık binlerce paylaşım yapıldı ve etiket Twitter gündemindeki yerini koruyor.

Taleplerine uluslararası destek sağlamak isteyen öğrenciler, İngilizce paylaşımlarla seslerini duyurmaya çalışıyor.