Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı "kayyum rektör istemiyoruz" protestolarında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakılan Ece Erten ve Beril Destan Zaman, haklarındaki adli kontrol şartı nedeniyle burslu olarak kazandıkları Avrupa'daki üniversitelere gidemiyor.

Bu durumu yaşayan Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi Ece Erten, Paris Üniversitesi Dil Bölümü’ne burslu olarak kabul edildi. Ama yurt dışına çıkış yasağı ve her pazartesi karakola imza atma yükümlülüğü olduğundan 1 Eylül’de başlayacak eğitiminden mahrum kalacak.

Erten, pasaport çıkaramadğını ve avukatının ikinci kez yapmış olduğu itiraza da henüz bir cevap verilmediğini ifade ediyor.

Erten, 1 Şubat’taki Boğaziçi Üniversitesi’ndeki eylemlere katılıp 52 saat gözaltında kaldıktan sonra adli kontrol şartı ile serbest kalmıştı. 

Euronews'un aktardığına göre; Altı aydır delillerin toplanılmasına devam edilmesi ve iddianamenin hala hazır olmaması nedeniyle ikinci duruşmanın görülmediğine dikkat çeken Erten, mahkemelerin adli tatile girmesiyle sürecin daha da uzayacağını dile getiriyor.

Paris Üniversitesi, Erten’in bir süre eğitimine çevrimiçi devam edebileceğini belirtmiş ancak kazanmış olduğu bursun okula gidememe halinde kesilmesi söz konusu. Erten, burssuz olarak eğitimine devam edemeyecek durumda olduğunu söylüyor. Maddi imkanları buna elvermiyor.