Toplumsal İstanbul

İstanbul'un az sayıdaki donanımlı meslek liselerinden olan Kağıthane Profilo Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yağma tehlikesiyle karşı karşıya. Kağıthane'nin değerlenen arazilerinden birine konuşlu lise hakkında çeşitli yıkım ve satış iddiaları mevcut ama AKP'li Kağıthane Belediyesi'nden konu hakkında çıt çıkmıyor.

Öğrencisi, velisi, mezunuyla Kağıthaneli yurttaşlar, okullarının yağmaya açılmaması için çeşitli girişimlerde bulunsalar da henüz yetkililerden net bir yanıt alabilmiş değil. Bu nedenle yurttaşlar, taleplerini daha da yükseltmek için bir araya gelmeye karar verdi. 

Toplumsal Medya Grup Başkanı Ali Avcu da yarın okul önünde yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı. Twitter'dan yaptığı çağrıda "Kağıthane Belediyesi’nin Profilo Meslek Lisesi arazisi üzerindeki, 1200 öğrenciyi, velileri, öğretmenleri ve bütün Kağıthane halkını mağdur edecek planlarına DUR demek için, Cuma Günü, Saat 10:00'da okul önünde basın açıklaması yapılacaktır" diyen Gazeteci Ali Avcu mesajında "Talana dur demek için sende katıl" ifadelerini kullandı.