Toplumsal İstanbul

İstanbul Aydın Üniversitesi'ne bağlı Bil Koleji'nin İstanbul Kağıthane'de bulunan şubesinde bir öğretmen, iddiaya göre bugün okulun asansöründe iki kız öğrenciye cinsel saldırıda bulundu. Tacize uğrayan lise düzeyi öğrencilerin tacizi velilerine haber vermesiyle okula gelen aileler, tacizci olduğunu iddia ettikleri İngilizce öğretmeniyle okul müdürünü darp etti. Olayın ardından okula gelen polisler ise, tacizle suçlanan öğretmenle birlikte öğretmeni darp olayına karışan öğrenci yakınlarını da gözaltına aldı. 

'BUNU HABER YAPMAK ZORUNDA MISINIZ?'
Okuldaki bazı sınıfların geziye götürüldüğü gün yaşandığı belirtilen taciz olayının ardından okul tatil edildi. Okula iddiaları sormak ve bilgi almak için giden Toplumsal muhabiri, kapıda yetkilinin "Bunu haber yapmak zorunda mısınız" tepkisiyle karşılaştı.

VELİLERE TEHDİT İDDİASI
Öte yandan, Toplumsal'ın ulaştığı ve konuyla ilgili olarak bilgilerine başvurmak istediği kimi veliler, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin okul yönetimi tarafından üstü kapalı tehdit edildiğini savundu. İddiaya göre veliler, üniversite sınavı öncesi çocuklarının okul puanının düşürülmesiyle tehdit edildi. Velilerden bu yolla konuşmamaları, olayı deşmemeleri istendi.

Gözaltına alınanların götürüldüğü Kağıthane Sadabad Polis Karakolu'ndaki yetkililerse Toplumsal'ın sorularını yanıtsız bıraktı ama herhangi bir yalanlama da yapmadı.