Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk TRT EBA TV’de, ders dinlemek için giren çocuklara Adnan Menderes'in idamının detaylı bir şekilde izletilmesine ilişkin açıklama yaptı. Selçuk görüntüleri gözden kaçırdığını söyledi ve “Gözden kaçırdığım birkaç dakikalık bir görüntünün üzerine titrediğim sisteme verdiği zararı konuşuyor olmanın ne kadar rahatsız edici olduğunu anlatamam" dedi.

Olayda baş sorumlu olan Bakan Selçuk'un "güvendim izlemedim" diye bir açıklaması yapması, sosyal medyada tepkiyle karşılanırken #ZiyaSelçukİstifa etiketi altında atılan binlerce tweet ile Selçuk'a istifa çağrısı yapıldı.

Bakan Selçuk Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ben ve ekibim büyük bir gayretle çalıştık. Dersleri merkez alarak yüzlerce çekimin tamamını kontrol ettik. Bu yoğun süreçte, üzülerek ifade ediyorum ki, görev dağılımında kendilerine güvenerek denetleme ihtiyacı duymadığım ekibin hazırladığı etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz. Hepimiz için yeni ve zorlu bir süreç. Bu konuda sizlerin de anlayışınızı rica ederim.