Toplumsal İstanbul

İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin Onur Haftası vesilesiyle Beyazıt Yerleşkesi'nde düzenlemek istediği Onur Pikniği, AKP, Saaadet ve Yeniden Refah Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Anadolu Gençlik Dernekleri (AGD),  Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve onlara bağlı alt grupların yönetiminde olan  üniversite teşkilatları tarafından sosyal medyada hedef gösterildi.

Hedef gösterme üzerine İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu, pikniği İletişim Fakültesi'nde yapacaklarını açıkladı. Ancak öğrencilere yönelik tehditler bugün de devam etti.

Fakülte etrafında  toplanan ve aralarında üniversite ile hiçbir ilişiği bulunmayan cübbeli, sarıklı kişilerin de bulunduğu gruplar, tekbirler eşliğinde sloganlar atarak etkinliğe izin vermeyeceklerini dile getirdi. 

Üniversite ile herhangi bir ilişiği olmayan gerici grubun daha öncesinde satır ve çivili sopa gibi kesici ve delici aletler ile üniversite öğrencilerine saldırılıları akıllarda olduğundan dolayı etkinliğin iptal edilmesine karar verildi. Topluluğun Twitter hesabından yapılan açıklamada "Etkinliğimiz şeriatçı çetelerin linç tehditleri sebebiyle iptal edildi. Beyazıt çevresindeyseniz kalabalık gruplar halinde gezmemenizi ve güvenli bir şekilde Beyazıt'tan ayrılmanızı tavsiye ediyoruz" denildi.


Resim

HİLAFET BAYRAĞI AÇIP, FAKÜLTE FAKÜLTE TEKBİR GETİRDİLER 
Eşitlik Topluluğu'nun iptal kararı sonrası  gericiler kampüs çevresini 'şeriat mitingi'ne dönüştürdü. 'Laik' Türkiye Cumhuriyeti'nde hilafet bayrağı açan gericiler, fakülte fakülte gezerek tekbirler eşliğinde LGBTİ+ öğrenci avı yaptılar. 

GERİCİLER POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Üniversitenin kendi öğrencilerinin gerçekleştirdiği meşru protestolara müsade etmeyen,öğrencilerin fakülteler arasında geçiş yapmasına izin vermeyen ve orantısız güç kullanmaktan çekilmeyen polis ve özel güvenlik birimi, gericilerin eylemi karşısında yalnızca güvenlik çemberi oluşturmakla yetindi. Buna karşılık gericiler sosyal medya hesabından teşekkür ettiler. 

Milat Gazetesi yazarı Özlem Doğan'ın tweeti:

AKP İstabul Üniversitesi Teşkilatı ve diğer gerici grupların tehdit beyannameleri: 
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim