Her yıl Türkiye’nin gündemine gelen seçmeli dersler bu yıl da konuşuluyor.

Odatv'de yer alan habere göre; Eğitim İş Sendikası yönetici Maksut Balmuk açıklamada, Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Milli Eğitim Şube Müdürü’nün okul yöneticilerine “Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçtirin” diye talimat gönderdiğini belirtti.

“ADI SEÇMELİ AMA ASLINDA ZORUNLU”

Balmuk şu ifadeleri kullandı:

“Her yıl aynı sorun. Çözüm var ama kimsenin umurunda değil. Çözmek isteyen yok çünkü böyle yapmak zorundalar. Öğrencinin, velinin özgür iradesi ile seçmesi gereken gelecek yıl okunacak seçmeli dersleri il/ilçe Milli Eğitim Müdürleri okul müdürleri dayatıyorlar. Adı seçmeli ama aslında zorunlu.

Her yıl bir yerlerde çıkar aynı talimat. Bu kez Balıkesir Burhaniye’den çıktı. Şube müdürü seçmeli ders seçme süreci başladı diyor ve ekliyor Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler derslerini seçtirin diye talimat veriyor okul müdürlerine.

Birçok yerde el altından söylenir, bazı camilerde vaazlarda söylenir aynı cümleler ama Burhaniye’de resmî yazı yazılmış.

Terfi etmeyi kafaya koymuş çünkü herkes sahip çıkmaya başlar bu durumda. Sendikaları, cemaat, dernek, vakıf sırt sıvazlarlar.”

“VELİLER DAYATMAYA İZİN VERMEYİN İSTEDİĞİNİZİ SEÇİN”

Balmuk, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Şube müdürü bunu yazmış ilçe müdürü habersiz midir? Hayır diyet ödemek ya da oturdukları koltuğu korumak için şart görürler bu modeller.

Suç işliyorlar ama kapatılır. Yine de sonuna kadar mücadeleye devam. Çocukların, gençlerin hakkını yiyemezsiniz.

İnsanların dinine, okuyacağı derse siz karar veremezsiniz. Ya o koltukları terkedin ya da hukuk devleti ilkelerine, mevzuata uyun. Bakanlık bu yazıyı eminiz görecek, il müdürü de ilçe müdürü de görecek bakalım neler olacak?

Sevgili öğrenciler, değerli veliler dayatmaya izin vermeyin istediğinizi seçin. Zorlayan, dayatan olursa Eğitim İş sendikası şubelerinin kapısı her daim sizlere açık olacaktır. Yeter ki geleceğinize, hukukunuza sahip çıkın.”