Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gelen tüm tepkilere rağmen rektör atamalarına devam ediyor. Sadece bununla sınırlı kalmayan Erdoğan, bir başka ülke toprağına fakülte kurulması kararına da imza atarken, eylemlerin sürdüğü ve AKP'nin kayyum rektörünün kendisine kadro bulamadığı Boğaziçi'ne yeni bir operasyon adımı olarak iki fakülte birden kurulmasına karar verdi.

Bugün yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, 20 üniversitede 26 fakülte ve enstitü kuruldu; 12 üniversitede 35 fakülte, enstitü, yüksekokulu kapatıldı; 6 üniversitede 9 fakülte ve yüksekokulun adı değiştirildi. Boğaziçi Üniversitesine Hukuk ve İletişim Fakülteleri ile Halep’te Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulması özellikle dikkat çekiyor.

KAYYUMA KADRO DESTEĞİ
Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan rektör, üniversite öğretim üyelerinin topluca ve kararlılıkla direnmesi ve görev kabul etmemesi yüzünden görevine henüz başlayamadı. İki yeni fakülte kurulduğunda “grev kırıcı” işlevi görecek yeni öğretim üyeleri atanmasının yolu açılacak. Atanan rektör direnişin 6 ay içinde sönümlenmesini beklediğini söylemişti. Umudunu yitirmemesinin nedeni şimdi anlaşılıyor. 

Kaldı ki 80 darbesinden sonra ilk kez Boğaziçi'nde fakülte kuruluyor...

SURİYE TOPRAKLARINDA FAKÜLTE
Erdoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı olarak Suriye toprağı olan Halep’te Çobanbey Tıp Fakültesi ve Çobanbey Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmasına karar verdi.