Toplumsal Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı, dün yayımladığı basın açıklamasına göre 9-10-11. sınıfların sınavlarını veli ve öğrencilerin isteğine bıraktı. Eğitim İş 2 Nolu Şube, konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu durum açıkça şunu göstermiştir ki turizmcilere verilen aşı öğretmenlerden esirgenmiş, bunu gören bakanlık yüz yüze eğitimi göze alamamış, topu taca atarak sorumluluğu velilere ve öğrencilere atmıştır. Sayın bakanımız aslında şunu söylemek istiyor: “Ben artık yoruldum. Süreci kontrol edemiyorum. Kabinede eğitim emekçilerinin aşılarının tamamlanmasının sağlanması için gerekli ağırlığım ve etkinliğim yok. Bunun için ben artık ‘yokum’ diyor.

Eğitim emekçileriyle ilgili “Eğitimde asıl yük öğretmenin maaşıyla ilgilidir” diye şikayet ettiğinde, kendisi aşı olup eğitim emekçilerinin aşılanmasını sağlayamadığında Bakan’ın emekçilerin gözünde gerçekten yok hükmüne geldiği söylenen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

Dünkü açıklamadan sonra eğitimde tekrar başa döndük. İddialı bir şekilde sınav ısrarı olan Bakan, kendisine önerdiğimiz açıklamaları dikkate alsaydı bu kaos yaşanmazdı. Özellikle performansı önemseyen öğrenciler çalışmış, hak ettiği notu almış olsa da sınava girmenin, sınava girmeyenlere göre dezavantajını yaşamak istemeyecektir. “Bu notları silin birinci dönem notum kalsın diyeceklerdir” Bu öğrencilere yaşatılan psikolojik baskının telafisinin zor olacağını Bakanımız da Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğretmeni olduğu için en iyi kendisi bilmektedir. Bu saatten sonra hiçbir öğrencinin derse girmesi beklenemez. Ayrıca ortaokullar da aynı durumdadır ve onlarla ilgili işleyiş için de ivedilikle açıklama yapılmalıdır. Son olarak, bakanlık öğretmenlerimize zamlardan dolayı eriyen öğretmen maaşlarının üzerine bir de ek ders mağduriyeti yaşatmış olacaktır. Bu hak kaybının oluşmaması için öğretmenler ya idari izinli sayılmalı ya da eğitim emekçilerinin mağduriyet yaşamamasını sağlayacak bir düzenlemeye bakanlığımızın ivedilikle gitmesi gereklidir.