CHP Parti Meclisi üyesi Umut Akdoğan, yüz yüze eğitime ilişkin hazırladığı raporda, okulların çok önemli bir bölümüne temizlik elemanı gelmediğini belirterek, “Birçok devlet okulunda temizlik yapmak için veliler okullara çağırılmıştır” dedi. Öğretmenler, okul müdürleri ve personelde aşı karşıtı olanların bulunduğuna işaret eden Akdoğan, “MEB, partimize ait belediyelerden gelen yardımları geri çevirmemeli” ifadelerini kullandı.

10 BAŞLIK ALTINDA TOPLADI
Cumhuriyet'
ten Sefa Uyar'ın haberine göre, CHP PM üyesi Akdoğan, yüz yüze eğitime ilişkin hazırladığı rapor ile sorunları yardımcı personel eksikliği, sınıf mevcutları, ulaşım ve aşı karşıtlığı gibi 10 başlık altında topladı. Rapordan öne çıkan başlıklar şöyle:

PERSONEL KADROSU EKSİK
Okullarımız, İŞKUR aracılığıyla 8 ay boyunca çalıştırılan personele emanet edildi. Bu personelin çoğunluğu okulun açıldığı tarihte iş başına gelmiyor, okullar yaz aylarında kapanmadan okuldan ayrılıyor. Güvenlik personeli de bu geçici personel içinden seçildiği için okulların çoğunda güvenlik personeli de bulunmuyor. Okulların açılmış olmasına karşın çok önemli bir bölümüne temizlik elemanı henüz gelmedi. Birçok devlet okulunda temizlik yapmak için veliler okullara çağırıldı. Kimi okullarda öğretmenler kendi bütçelerinden para ayırarak bu temizliği yaptırmak zorunda kaldı.

EL YIKANMIYOR 
Okul tuvaletlerinde sabun dahi yok. Teneffüslerde tuvaletleri idareciler tarafından kapatılan okullar var. 

SINIFLAR KALABALIK 
Kimi yerlerde kırkı aşkın sayıda öğrenci bir sınıfta ders yapmak zorunda kalıyor. 

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KALABALIK 
Okul önlerinde araç ve yaya kalabalığı oluşuyor. Okulların giriş-çıkış saatlerindeki esnemeler, bu sorunu çözebilir. 

AŞI KARŞITLARI VAR 
Öğretmenler, okul müdürleri ve personelde aşı karşıtı olanlar var. MEB’in, özel bir bilinçlendirme ve aşı kampanyası başlatması gerekiyor.

ÖDENEK 3 LİRA BİLE DEĞİL 
Tüm ihtiyaçlar için zamanında ulaşmayan ödenek öğrenci başına 3 lira dahi değil. Bu bütçeleri alabilen az sayıdaki okuldan alınan bilgilere göre okullardaki öğrenci sayısı arttıkça öğrenci başına düşen ödenek tutarı daha da düştü.