İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrısıyla kurulan İstanbul Kent Konseyi, kentin değerlerine sahip çıkabilmek, ihtiyaçları dile getirmek ve çözüm yolları üzerinde birlikte düşünebilmek amacıyla çalışmalarını yürütüyor. Bu amaçla platformda, 7-15 yaş arası çocukların kent ile ilgili görüş, öneri ve hayallerini dile getirebilecekleri bir çocuk meclisi oluşumu da yer alacak.  Başvuruların alınmaya başlandığı çocuk meclisi, ilk toplantısını  İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi’nin video çağrısı üzerine 6 Haziran'da online olarak gerçekleştirdi.

RENKLİ İSTANBUL HAYALİ

Tülin Hadi'nin yanısıra ve İstanbul Kent Konseyi Genel Sekreteri Rasim Şişman’ın da katıldığı toplantıda çocuklar, İstanbul üzerine birlikte düşünmeye, konuşmaya fikir ve hayallerini  dile getirmeye başladılar. İlk toplantıda İstanbul'la ilgili görüşleri alınan çocuklar, egzoz dumanı, hava kirliliği ve binaları ile gri bir İstanbul gördüklerini söyleyerek, daha renkli bir şehir hayal ettiklerini belirttiler. Kentte, korna ve araba seslerinin çok fazla duyulduğu ifade eden çocuklar, deniz ve bahar kokulu bir İstanbul'u düşlediklerini söylediler.  

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Görüşmede çocuklara, İstanbul’un Belediye Başkanı olsalar neler yapacakları sorusu da soruldu. Çocuklar, ormanların tahrip edilmesini önleyen, daha fazla yeşil alan oluşturan, çevreyi düşünerek elektrikli araba kullanımına teşvik eden, bisiklet yolları yapan, yaşlılar için merdivensiz rahat ve güvenli yürüme yolları tasarlayan, deprem riskini de göz önünde bulundurarak önlemler alan belediye başkanı olacaklarını ifade ettiler.