2022 YKS’den itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve AYT baraj puanlarının kaldırılmasının ardından CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Bu, Cumhuriyetle hesaplaşma ideolojisinin sonucudur" dedi.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) önceki gün üniversiteye giriş sınavlarında baraj puanı uygulamasını kaldırdı. Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türü için alınan karar birçok eleştiriyi de beraberinde getirdi. 

Cumhuriyet'in haberine göre, “12 Eylül’ün ürünü YÖK’ü kaldırma vaadiyle iktidara gelen AKP, YÖK’ün arkasına sığınarak üniversiteleri bilim yuvası olmaktan çıkardı” diyen CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu Grup Sözcüsü Yıldırım Kaya, karara ilişkin tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Vakıf üniversitelerinde sosyal bilimler bölümündeki kadrolarda ciddi açık var. Sıfır puan alan öğrenciler bu bölümlere kayıt yaptıracak. Bilimsellikten uzak karar istihdam sorunu da yaratacak. Bu, Cumhuriyetle hesaplaşma ideolojisinin sonucudur.