ODTÜ’lü öğrenciler, bu yılki mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda düzenlenmemesi kararını protesto etti. Öğrenciler, "ODTÜ kayyumu Verşan Kök'ün, Devrim'de pankart geleneğini yok etmeye çalıştığı aşikâr. Üniversitelerdeki bütün kayyumlar gönderilecek, geleneklerimize sahip çıkacağız" dedi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) mezuniyet törenlerinin geleneksel olarak kampüs içindeki Devrim Stadyumu’nda düzenlenmesine rağmen bu yıl törene izin verilmedi.  ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök imzasıyla yayımlanan açıklamada, salgın gerekçe gösterilerek Devrim Standyum'unda yapılmayacak olan diploma töreninin ilgili bölümlerin açık alanlarında yapılabileceği belirtildi.

Mezuniyet töreninin Devrim Stadyumu’nda düzenlenmesini isteyen öğrenciler, bugün (25 Ağustos) rektörlük binası önünde toplanarak kararı protesto etti. 

Öğrenciler, "ODTÜ'de mezuniyet Devrim'de olur" pankartı açtı. 

Öğrenciler, bu kararın ODTÜ geleneklerine aykırı olduğunu belirterek, “ODTÜ ruhunun en güzel yansıtıldığı yer Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyetlerdir, mezuniyette öğrencilerin bir araya gelip seslerini çıkartmasından korkuyorlar” dediler.

Mezuniyet töreninin daha önce olduğu gibi Devrim Stadyumu’nda düzenlenmesini isteyen ODTÜ'lü öğrenciler kararı rektörlük binası önünde protesto etti.

ODTÜ’de geçen yıl salgın nedeniyle mezuniyet töreni düzenlenmemişti.

ODTÜ'de Devrim Stadyumu'nda yapılan 2019’daki mezuniyet törenine pankartlar damga vurmuştu. ODTÜ Rektörü Verşan Kök törene katılmamıştı.