Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binasına bir kez daha sırtlarını dönen akademisyenler, “Rektörün, desteklediğimiz 17 meslektaşımız arasından seçilmesi asgari talebimizdir” dedi.

OYLAMA SONUCUNU HATIRLATTILAR
Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne yapılacak atama için başvuruların son gününde Rektörlük binasına bir kez daha sırtlarını dönen Boğaziçili akademisyenler, 746 Boğaziçi Üniversitesi akademisyeninin yüzde 82’sinin katıldığı oylama sonucunu hatırlattılar. Adaylıklarını destekledikleri üniversite içinden 17 tam zamanlı profesörün YÖK’e atama başvurusunda bulunacağını belirten akademisyenler, güvenoylarını alamayan hiçbir adayı desteklemeyeceklerini ilan ederek “Boğaziçi Üniversitesi’nin rektörü olacak kişinin desteklediğimiz 17 meslektaşımız arasından seçilmesi asgari talebimizdir” dediler.

OYLAMAYA DAHİL EDİLMEYENLER...
Oylamada şu anki yönetimde yer alan Naci İnci’nin yüzde 95, Gürkan S. Kumbaroğlu’nun yüzde 93 oranlarında karşı oy aldıklarını ve bu nedenle bu isimlerin rektör adaylıklarını desteklemediklerini bir kez daha ifade eden akademisyenler “Aynı şekilde oylamamıza dahil edilmemiş hiçbir aday da Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri tarafından desteklenmemektedir” ifadelerini kullandılar.

"ASGARİ TALEBİMİZDİR"
Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin adayı olan 17 meslektaşlarının bu süreçte büyük bir sorumluluk aldığını belirten akademisyenler “Bilimsel olarak özgür ve kurumsal olarak özerk, şeffaf, demokratik, hesap verebilir kamu üniversitesi tüm toplumun müşterek değeridir. Yeni ve daha kapsayıcı bir rektör belirleme yöntemi geliştirilene kadar, üniversitemizin rektörü olacak kişinin desteklediğimiz 17 meslektaşımız arasından seçilmesi asgari talebimizdir” denildi.