Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi'ne kayyım olarak atanan Melih Bulu'ya karşı 3 Nisan tarihinden bu yana protesto gösterileri düzenleyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, kampüste yaptıkları resim sergisi sonrası iktidara yakın medya kuruluşu ve islamcı kulüpler tarafından hedef haline getirilmiş ve 4 öğrenci "Toplumun bir yarısını aşağılamak" suçlamasıyla gözaltına alınmış, 2 öğrenci tutuklanmıştı. 

Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs önünde basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilerin önü çevik kuvvet polisinin yaptığı barikatla kapatıldı. Öğrenciler Güney Kampüsü giriş kapısı önünde bekleyerek "Polis defol Üniverisiteler bizimdir" sloganları attı. 

Boğaziçi Üniversitesi polis tarafından ablukaya alındı. Öğrenciler Güney Kapısı'ndan giriş yapamazken üniversitenin karşısındaki binaların çatılarına keskin nişancılar yerleştirildi.

ETİLER'DE TOPLANAN ÖĞRENCİLER GÖZALTINA ALINDI
Tutuklanan 2 Boğaziçi öğrencisi için Etiler'de buluşan öğrencilere polis müdahalesi gerçekleşti. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Twitter hesabından yapılan açıklamada "Güney Kampüs önünde yapılacak basın açıklamasına polis ablukası var. Kampüs dışında toplanan öğrencilere polis saldırdı en az 30 öğrenci gözaltına alındı. Kampüs içindekilerin ise dışarıya çıkışına izin verilmiyor. İşte faşist rejim bu." ifadelerine yer verdi.

TEKBİRLİ PROTESTOYA MÜDAHALE YOK!
Öte yandan Boğaziçili öğrencilere eylem yasağı gerekçesiyle gözaltı yapıldığı saatlerde bugün Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, Boğaziçi Üniversitesi'nde resmedilen Kabe fotoğrafına karşı İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü önünde toplandı Tekbir getiren grup, "Milli gençlik burada, dimdik ayakta" şeklinde slogan attı.

Kampüs önünde, HDP milletvekilleri öğrencilere destek olmak için bekliyor. Bekleyen milletvekilleri arasında bulunan Ömer Faruk Gergerlioğlu, 100’den fazla öğrencinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınanlar arasında “Kabe” komplosu nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan öğrencilerin avukatı Ezgi Önalan da bulunuyor. Kampüs binasından çıkışları engellenen üniversitelilerin “kayyumluk” önündeki eylemlerine de polis saldırdı. Kampüse yakın alanlarda toplanarak yürüyüşle kampüs önüne yürümek isteyen öğrencilere polis saldırıları sürüyor. 

BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ: NÖBETTEYİZ, KAYYIM ÇIKANA KADAR GİTMİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, okulun polis ablukasına alınmasının ve dışarıya çıkmalarının engellenmesinin ardından, 'Kayyumluk' adını verdikleri rektörlük binasının etrafında toplandı. Öğrenciler, Melih Bulu ile görüşme talep ediyor.

Rektörlük binası önünde nöbete başlarken bir öğrenci, "Bu insanın hesap vermeden gitmemesini istiyoruz. Sabaha kadar buradayız, Kayyım çıkana kadar gitmiyoruz " dedi.

POLİS, ÜNİVERSİTE İÇERİSİNE GİRDİ
Öğrencilerin nöbeti devam ederken çok sayıda polis ve en az iki gözaltı aracı okul içerisine giriş yaptı.

REKTÖR YARDIMCISI VE DANIŞMANI ATANDI
Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör Yardımcısı olarak Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, Rektör Danışmanı görevine Dr. Oğuzhan Aygören atandı.

HDP'Lİ KAYA: GENÇLERE SALDIRANLAR KUTSALLARA HAKARET EDİYOR

HDP Milletvekili Hüda Kaya öğrencilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Hüda Kaya, "Ortada bir hakaret yok, velev ki hakaret olsun, alay olsun. Kimse Allah'tan çok Allahçılık yapamaz. Kuran'da hakaret karşısında uzaklaşmak gerekildiği yazılır. Asıl, gençlere saldıranlar, hedef gösterenler kutsallara hakaret ediyor" dedi.