Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör Melih Bulu’nun görevden alınmasının ve yerine Naci İnci’nin atanmasının ardından Boğaziçili akademisyenlerin nöbet eylemleri sürüyor. Birinci yılını dolduran eylemler devam ediyor.

Boğaziçili akademisyenler, bugün (18 Mayıs) direnişin 500’üncü, nöbetin 340’ıncı gününde bir kez daha, “Kayyumluk” binasına sırtlarını döndü. Akademisyenler nöbetlerinin 340. gününde de “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz” dedi.

MEZUN VE ÖĞRENCİLERDEN DESTEK
Direnişin 500’üncü günü dolayısıyla akademisyenlerin nöbetine mezunlar ve öğrenciler de destek verdi.

Prof. Dr. Üstün Ergüder Meydanı’ndaki nöbetin ardından konuşmalar için merdivenlere geçildi. Akademisyenlere çiçekler verildi. Söz alan akademisyenler geçen hafta değiştirilen hoca atama ve yükseltme yönetmeliği hakkında konuştu.

Merdivenlerde yapılan 500. gün açıklamasından sonra Eğitim-Sen Boğaziçi Temsilciliği adına söz alan bir akademisyen Eğitim-Sen’in Boğaziçi Üniversitesi’nde çoğunluğu yeniden sağladığını ifade etti.Hemen sonrasında Boğaziçi Öğrenci Temsilciler Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Açıklamanın ardından “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganı atıldı.

Sonrasında ise Özgür Boğaziçi açıklama yaptı. Açıklamanın ardından “YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak” sloganı atıldı.