CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, sağlık ve spor bilimleri fakültelerinde öğrencilerden heyet raporu için randevu istenmesinin yarattığı mağduriyeti gündeme getirdi. Emir, “Ülkede salgın almış başını giderken binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığmak nasıl bir iş bilmezliktir. YÖK'ün ve rektörlerin salgından haberi yok mu? YÖK, yaşanan mağduriyete müdahale etmeli" dedi.

Sağlık ve spor bilimleri ile ilgili fakültelerin, kayıt yaptıracak öğrencilerden hastaneden alınacak heyet raporu istedi. Ancak istenilen raporları için hastaneler en erken 15 gün sonraya randevu veriyor.

CHP’li Emir fakülte kayıt sürelerinin 2 gün sonra sona ereceğini hatırlatarak, “Ülkede salgın almış başını giderken binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığmak nasıl bir iş bilmezliktir. YÖK'ün ve rektörlerin salgından haberi yok mu? YÖK, yaşanan mağduriyete müdahale etmeli” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Vaka sayılarının arttığına ve hastanelerde yeterli yer olmadığına da değinen Emir, YÖK’e seslenerek “Aralarında bazı tıp ve diş hekimliği fakültelerinin de bulunduğu sağlık ve spor bilimleri ile ilgili bazı fakültelerde kayıt yaptıracak öğrencilerin tam teşekküllü bir devlet ya da üniversite hastanesinden heyet raporu alması isteniyor. Ancak, Covid-19 salgınının daha da arttığı şu günlerde acil hastalar bile hastane kapısında sıra beklerken heyet raporu için başvuran öğrencilere en erken 15 gün sonrasına randevu verilebiliyor” dedi.

‘SALGINDAN HABERİNİZ VAR MI?’
Emir, birçok üniversitede kayıtların birkaç gün içinde sona ereceğini ifade ederek şunları söyledi:

YÖK'ü ve üniversiteleri yönetenlerin ülkede yaşanan Covid-19 salgınından ve hastanelerdeki yoğunluktan haberi yok mu? Ülkede salgın almış başını giderken binlerce öğrenciyi hastane kapısına yığmak ve bununla ilgili öğrencilerin, velilerin isyanına kulak tıkamak nasıl bir iş bilmezliktir. Memleketlerinden kayıt için başka şehirlere giden öğrenci ve veliler şu anda ne yapacağını bilemez halde sorunun çözülmesini bekliyor.

'BİNLERCE ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE KAYIT YAPTIRAMAYABİLİR'
“YÖK bazı düzenlemelerle üniversite kayıtlarının önünü açmalı” diyen Milletvekili Murat Emir, aksi halde binlerce öğrencinin üniversiteyi kazandığı halde kayıt yaptıramayacağını vurguladı.