Toplumsal Haber Merkezi

Özel okul patronuyken Erdoğan tarafından Milli Eğitim Bakanı yapılan Ziya Selçuk, yüz yüze sınavlara ilişkin, "Sınavların yapılması için ortam müsait" dedi.

Ziya Selçuk, CNN Türk'te 5N1K'da Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. "Üniversiteler açılacak mı" sorusuna Selçuk, "Bize bağlı olmadığı için karar vermiyoruz ama bildiğim kadarıyla Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi uygulamalı derslerle açılması yönünde" ifadelerini kullandı.

Yüz yüze sınavlar hakkında konuşan Selçuk, "Sınav sadece liselerle ilgili söz konusu. Yeniden düşünür müsünüz şeklinde bir öneri olarak görüyoruz biz bu tartışmaları. Ama bizim eğitim bilimleriyle ilgili bir akademik kurulumuz var. Sonuçta bir karara varıyoruz. İlkokul ve ortaokulda sınavın olmaması yönünde ortak bir karar çıktı. Neden lisede olması gerekiyor da ilkokulda olmaması gerekiyor? Çünkü ilkokulun daha farklıdır, ilkokullarda karne notu vermiyoruz" diye konuştu. Halbuki Selçuk'un dediği gibi tepkiler 'öneri' ile sınırlı değil, yüz binler patron bakanın istifa etmesini istiyor.

"Sınavların yapılması için ortam müsait" diyen Selçuk, "Çok riskli şehirlerde sınav yapmayacağız. Konular zaten sınırlı. Eğer sınav varsa çocuklar hiç bırakmıyor, takip ediyor. Ama hiç sınav yok derseniz bu sefer düşüyor. Çocukların en az yarısı 'Lütfen sınav olsun, bizim çalışmamızın karşılığı olsun' diye ısrar ediyorlar" iddiasında bulundu.