Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Okulum Temiz Belgesi' töreninde okulların açılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız" diyen Selçuk, "2 bin denetmen eğitildi. Hazır olan okullara 'Okulum temiz belgesi' veriliyor. Tüm koşulların simülasyonunu yaptık. Okulların öz değerlendirme yapmasını da istiyoruz. Bu bir süreç ve sürdürülebilirlik çok önemli. Velilerimize nasıl destek olabileceğimizi de planlıyoruz" ifadaelerini kullandı.

Selçuk, şöyle devam etti:

21 Eylül'de ders zili çaldığı zaman bir okulun hangi mekanında ne yapacağız, nasıl yapacağız, hangi davranışlar ortaya koyulacak, servis araçları için hangi kurallar geçerli bunlar için ayrı simülasyonlar yaptık. Bütün okullarımızda okulun temiz belgesinin alınabilmesi için altyapı hazırlamaktı.

OKULLARDA 2 BİN DENETMEN GÖREV ALACAK
Okullarda 2000 denetmenin görev alacağını kaydeden Selçuk, "Okulların temiz olmasını, hijyen denetiminin sağlıklı yapılmasını teşvik etmeye çalışıyoruz" dedi.

Çok aşamalı bir çalışmayı sürdürürken farklı değerlendirmelerde yapılıyor" diyen Selçuk, şöyle devam etti: "Diyelim ki okul bu belgeyi aldı. Bitmiyor. Sürdürülebilirlik çok önemli. Okulun sürekli olarak temiz kalması hususunda çalışmalar yapılıyor. Bunu takip etmek için de bir yazılım hazırladık. Tüm okulların hangi durumda olduğunu takip etmek söz konusu. Dezenfektan ve maske temini de söz konusu.

"Okullar açılmadığında öğrencilerin öğrenme kayıpları nereye evrilecek, bizleri hangi riskler bekliyor, velilere yönelik ne tür çalışmalar yapmalıyız, bunları düşünüyoruz. Hangi okulumuz hazır bunlara bakacağız" diyen Selçuk, "Çocuklarımızın okul özlemini gidereceği günlere hasretiz. Bu çalışmalar konusunda bütün Türkiye'nin büyük bir hazırlık içinde olduğunu söylemekten memnuniyet duyarım" ifadelerini kullandı.