Eskişehir’in İnönü ilçesinde bulunan Şehit Ali İhsan Aydın İlkokulunda görev yapan kadın öğretmen ile bir öğrenciye, AKP İnönü İlçe Başkanı Gazi Mustafa Tuncer’in şiddet uyguladığı iddia edildi.

ADAMIN ELİ KADININ GÖĞSÜNE ÇARPTI
Cumhuriyet'ten Arif Anbar'ın haberine göre; Şiddete maruz kaldığı öne sürülen kadın öğretmen Ö. M.’nin Emniyete verdiği ifadede, servis işletmecisi olan AKP İnönü İlçe Başkanı ve İnönü Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Gazi Mustafa Tuncer’in kendisine sözlü ve fiziki şiddette bulunduğunu söyledi.

Tuncer’in “ukala, densiz, bilmiş” diyerek kendisine bağırdığını ve daha da ileri giderek sağ elini kendisine doğru kaldırırken elinin sol göğsüne çarptığını ifade etti. 

ÇOCUĞUN BAŞINA İKİ KERE ŞİDDETLE VURDUĞU SÖYLENİYOR

Öğretmenin ifadesine göre olay şöyle gelişti:

AKP’li Gazi Mustafa Tuncer, Şehit Ali İhsan Aydın İlkokulunun anlaşmalı olduğu öğrenci servislerinin şoförlerinden bir tanesiymiş. Sınıf öğretmeni ve aynı zamanda olayın yaşandığı gün nöbetçi öğretmen olan kadın, okulun çıkış saatinde öğrencilerin yoklamasını alıp servislerine teslim ediyormuş. Kümbet servisinin de yoklamasını alıp servis şoförü olan Gazi Mustafa Tuncer’e imza karşılığı öğrencileri teslim edecekmiş. Ancak Gazi Mustafa Tuncer, kendi servisinde değil, Kümbetyeniköy servisinin içerisindeymiş ve servis içerisindeki çocuklara bağırıp çağırıyor, el kol hareketleri yapıyormuş. Öğretmen kadın servisin kapısına gitmiş ve Gazi Mustafa Tuncer’i imza atması için aşağı çağırmış. Şoför imzayı atmış ve kendi servisi olan Kümbet servisine gitmiş. Öğretmen kadın ise şoförün indiği Kümbetyeniköy servisine yoklama yapmak üzere binmiş. Bununla beraber servisteki bir çocuğun “kafam çok acıyor” diyerek ağladığını görmüş. Öğretmen kadın ne olduğunu sorduğunda, ağlayan çocuk “amca beni dövdü” şeklinde cevap vermiş. Öğretmen kadın servisteki diğer çocuklara da ne olduğunu sorduğunda, “Şoför amca M.’nin kafasına iki kez şiddetli şekilde vurdu” cevabını almış. Bu konuşmaları duyan Gazi Mustafa Tuncer aracın dışından “ben vurmadım” diye seslenerek itiraz etmiş. Öğretmen kadın çocukların yanında tartışmamak için araçtan inmiş ve bununla beraber Tuncer ile öğretmen arasında tartışma başlamış.

"DAVACI VE ŞİKAYETÇİYİM"
Öğrencisi ve kendisinin şiddete maruz kaldığını söyleyen kadın öğretmen, ifadesini sonunda şunları belirtti: “Başka bir servisin şoförü olmasına rağmen Kümbetköy servis aracına binerek bir öğrencimizi darp ettiği söylenen, ardından benimle tartışmaya başlayarak bana ‘bilmiş, ukala, densiz’ diyerek hakaret eden, ayrıca konuşurken elini kolunu salladığı sırada eli ile göğsüme çarpan Mustafa Tuncer isimli şahıstan davacı ve şikayetçiyim.”