Toplumsal Haber Merkezi

Yunanistan'ın  Atina, Selanik ve Patras kentlerinde uzun zamandır gösteri düzenleyen öğrenciler, bu kez de Boğaziçi direnişine  destek verdi.

Boğaziçi Üniversitesi olaylarında yaşanan polis şiddetinin aynısı Yunanistan'da da gerçekleşiyor. Öğrenciler bugün başta başkent Atina olmak üzere birçok kentte yeniden sokağa çıktılar. Selanik’te ise öğrenciler üzerinde Türkçe-Yunanca “Kampüste polis istemiyoruz. Yunanistan’dan Türkiye’ye öğrenci hareketi kazanacak” yazılı dev bir pankart açtı.

Eylemciler, muhafazakar olarak bilinen 'Yeni Demokrasi' hükümeti tarafından üniversitelerde polis gücü kullanmaya tahsis edilen 30 Milyon Euro'nun üniversitelerin açılması maksadıyla kullanılmasını talep ettiler. Hükümetin eğitimi yeniden yapılandırma planlarının bir parçası olan polis kuvvetlerinin onaylanması halinde, tüm üniversitelerin kapıları polise açılmış olacak.

Geçtiğimiz yılın sonunda Yunanistan'da çevik kuvvet polisi binaya baskın yapıp altı kişiyi tutuklamadan önce Atina'daki bir öğrenci yurduna düzenlenen operasyonda insansız hava araçları da kullanmıştı. Buna karşı öğretmen dernekleri, diğer çalışanlar ve öğrencilerin yer aldığı eylemler düzenlenmişti.