Hollanda'da, Longtail Aviation Flight kargo uçağı cumartesi günü Meerssen kasabasındaki Maastricht havalimanından kalkış yaptı. Kalkıştan kısa bir süre sonra motordan düşen küçük metal parçaları bir kadının yaralanmasına ve bazı evlerle araçların zarar görmesine neden oldu.

Görgü tanığı yaklaşık 30 kilometre uzakta, Belçika’daki Liège havalimanına iniş yapmak zorunda kalan uçağın motorlarının birinin alev almış olduğunu anlattı.

‘GÖKYÜZÜNDEN DÜŞEN MOTOR PARÇALARI’
ABD’nin New York kentine uçması gereken kargo uçağının, cumartesi günü ülkede benzer bir olayın yaşandığı United Airlines Boeing 777 tipi uçağın motorunun küçük versiyonuna (Pratt & Whitney PW4000) sahip olduğu belirtildi. ABD’nin Denver şehrinde havalandıktan kısa bir süre sonra motorunda yaşanan aksaklık sebebiyle acil iniş yapmak zorunda kalan uçağın parçaları yerleşim alanlarına düşmüştü.

ABD’li üretici Boeing, olayın ardıdan 777 tipi uçakları için ‘yere indirilme‘ çağrısı yapmıştı. Gökyüzünden motor parçalarının düşmesinin ardından Boeing 777’ler için ‘uçurmayın’ çağrısı yapmıştı. Evin bahçesine uçak motoru parçaları düştü.