Bilindiği üzere ilk ortaya çıkış tarihinden bu yana Dünya genelinde son veriler kapsamında sayısı 54 Milyon'a yaklaşan Covid-19 pandemisi, Dünya üzerinde etkisini devam ettirmeye ve başta ekomoni olmak üzere birçok alanda sistemlere zarar vermeye devam etmektedir. Dünya basınında geniş yankı uyandıran ve Türk asıllı Uğur Şahin Ve Özlem Türeci'nin kurucularından olduğu Alman BionTech firmasının geliştirdiği aşının Covid salgınına % 90 çözüm sunması sonrası farklı ülkelerden ve Bill Gates gibi teknoloji ve bilim dünyasının öncüleri tarafından büyük meblalar halinde yatırımlar yapılmaya başlandı. Bu sayede piyasalar ve psikolojik olarak olumlu sonuçlara neden olan bu haber sonrası Dünya genelinde hatrı sayılır şekilde yatırımlar yapılmaya başlandı. 

Fakat Covid-19 salgınına karşı Dünya genelinde çözüm arayışına giriledursun her doğan gün yeni gelişmelere gebe olabiliyor. Bilindiği üzere sınırlarımıza kadar dayanan ve daha ölümcül ve daha hızlı şekilde bulaşan Dünya'yı tekrar diken üstünde tutmaya başlayan yeni bir salgından söz edeceğiz. Yeni salgının ismi Cluster-5 virüsü.

Toplumsal Sitesi Yeni Virüs Clsuter

Cluster-5 virüsü Nedir?

Cluster-5 virüsü koronavirüsün mutasyona uğramış ve daha hızlı yayılan ve daha ölümcül olan virüs yapısıdır. Dünya genelinde vizon yani Mink kürkünün en çok üretildiği ülke olan Danimarka'da vizonlarda görülen virüs nedeni ile yaklaşık olarak 17 Milyon kadar Vizon toprağa gömülmeye başlandı. Bu virüsün koronavirüs aşıları dahil birçok potansiyel çözümleri etkisiz kıldığı gözlenmiştir. 

Yeni vürüs hakkında bilinmesi gerekenler...

  • Yeni virüs ilk Danimarka'da vizonlarda görülmeye başlandı.
  • Yaklaşık olarark 12 kişinin bu virüsten etlilendiği gözlendi.
  • Güncel veriler kapsamında komşumuz olan Yunanistan'da bu virüs görülmeye başlandı.
  • Covid-19 aşılarını dahi etkisiz kılmaktadır.
  • Uzmanlar covid-19 sonrası ikinci bir virüs ile müdacedenin çok zor şartlarda gerçekleştirileceğinin altını çizmektedir.
  • Virüsün mutasyona uğraması normal karşılanırken hayvanlardan insanlara ve insanlardan hayvanlara geçişinin anormal olduğu ve korku duyulduğu gözlenmektedir.
  • Danimarka'da en az 216 kürk çifrliğinin covid ile enfekte olduğu bilinmektedir.

Toplumsal Sitesi Cluster Virüsü Daha Ölümcül


Tüm bu gelişmeler ışığında Başbakan Frediksen şu şekilde açıklamada bulundu.

"Durum çok çok ciddi. Virüs vizonlarda mutasyona uğradı ve insanlara geçti. Danimarka'da çiftliklerdeki tüm vizonlar uyutulacak. Damızlık vizonlar da dahil. Bu zorunlu bir karar. Kendi nüfusumuza karşı büyük bir sorumluluğumuz var, ancak şu anda bulunan mutasyonla, dünyanın geri kalanı için de daha büyük bir sorumluluğumuz oluştu” dedi.

Gelişmelere dair güncel veriler kapsamında siz değerli ziyaretçilerimizi bilgilendiriyor olacağız. Sizler de haberimizi sosyal medya hesaplarınızda paylaşarak bizlere destek olabilirsiniz.