Venezuela Komünist Partisi (PCV) ve gençlik kolları Venezuela Komünist Gençliği (JCV) üyesi iki kişi Kolombiya sınırı yakınındaki Táchira eyaletinde katledildi. Öldürülen kişilerin adları Oscar Rangel ve Tony Rojas olarak açıklandı.

Bolivar bölgesinde JCV üyesi olan ve Cachú olarak da bilinen Rangel, sokak ortasında silahlı kişilerce vurularak öldürüldü. Rangel'in, 2019'da Maduro hükümetini devirmeyi amaçlayan "Gideon" Operasyonu sırasında Kolombiyalı ve Amerikalı paralı askerlerin işgal girişimine karşı mücadeleye katıldığı öğrenildi. İkinci cinayet 10 Mayıs Pazartesi günü Santa Bárbara de Rubio yakınlarındaki bir köy yolunda meydana geldi. Öldürülen kişinin 37 yaşındaki PCV üyesi Tony Rojas olduğu öğrenildi.

PARAMİLİTER ÇETELERİN İLK CİNAYETİ DEĞİL
PCV Siyasi Bürosu yaptığı açıklamada, paramiliter çetelerin ve yandaşlarının devlet aygıtı içindeki faaliyetlerini kınayarak şu açıklamayı yaptı:

PCV, bölgedeki yoldaşlarımıza yönelik ölüm tehditleri konusunda kamuoyunda ve çeşitli devlet kurumlarında sayısız şikâyette bulundu. Köylülerin, küçük ve orta ölçekli üreticilerin zorla yer değiştirmesi, gasp ve adam kaçırma dâhil olmak üzere erkek ve kadın liderlerin cinayetleri konusunda, soruşturulması çağrısında bulunmamıza rağmen devlet kurumlarından herhangi bir yanıt alınamadı.

Parti açıklamasında, cinayete azmettirenleri ve onların suç ortaklarını belirleyecek ve onları "tüm ciddiyetle" cezalandıracak tam ve kapsamlı bir soruşturma yapılması çağrısında bulunuldu.