Venezuela, ABD destekli darbe girişiminde bulunarak kendisini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido’nun Fransa Büyükelçiliği’nde saklandığına ilişkin söylentileri doğrulayarak Fransa’dan Guaido’yu teslim etmesini istedi.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza katıldığı bir radyo programında Fransa ve İspanya’ya “adaletten kaçanları” Venezuelalı yetkililere teslim etme çağrısında bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı ise Guaido’nun Venezuela’daki büyükelçiliklerinde olduğu iddiasını yalanladı.

Venezuela Dışişleri Bakanı Arreaza'ya dün katıldığı bir radyo söyleşisinde Guaido’nun Fransa Büyükelçiliği’nde saklandığına ilişkin söylentiler ve İspanya Büyükelçiliğinde yaklaşık bir yıldır tutulan darbe girişimcisi Leopoldo Lopez’in durumu soruldu.

Arreaza hiçbir ülkenin büyükelçiliğine giremeyeceklerini belirterek “Umuyoruz ki bu hükümetler (Fransa ve İspanya) fikirlerini değiştirirler ve Venezuela adaletinden kaçmak isteyen bu kişileri teslim ederler” dedi. Arreaza “Bu olanlar İspanya diplomasisi ve Fransa diplomasisi için bir utançtır ve çok yakında olumsuz sonuçları olacaktır” diye konuştu.

İspanya ve Fransa halihazırda Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici devlet başkanı olarak tanıyor.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Guaido’nun adaletten kaçtığını ve gizli bir yerde saklandığını söylemişti. Maduro’nun bu açıklamasının ardından Guaido’nun bir büyükelçilikte saklandığı ve iltica başvurusunda bulunduğuna yönelik haberler gündeme gelmişti.