Toplumsal Dış Haberler

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin Kayyum Melih Bulu protestoları yaygınlık kazanıp tüm üniversite gençliğini etkileyen bir protesto dalgası haline gelirken dünya basınında ‘Z kuşağı Erdoğan’a sırtını dönüyor’ tarzında haberler de yapılmaya başlandı. Toplumsal olarak dış basındaki Z kuşağı Erdoğan çekişmesini konu alan haberleri, okurlarımız için derledik.

Deutsche Welle’nin “Z kuşağı Erdoğan’a baskı yapıyor” başlıklı haberinde Türkiye’de bu aralar hemen herkesin Z kuşağını konuştuğuna değiniliyor. Z kuşağının Türkiye gündemine, geçtiğimiz yıl YKS sınavının tarihinin belirsiz bir tarihe ertelenmesi sonrası çevrimiçi yayında Erdoğan’a ‘Size oy moy yok’ protestosuyla girdiği belirtilen haberde, Z kuşağından gençlerin dil bilen ve teknolojiyle arası iyi olan gençler olarak kurtuluşu yurt dışında aradıklarına değinildi.

'DİNDAR NESİL' KALIBINA SIĞMIYORLAR
Foreignpolicy adlı haber sitesindeki “Türkiye’nin Z kuşağı Erdoğan’a karşı” başlıklı analiz haberde, Erdoğan’ın Z kuşağını dindar nesil kalıbına sıkıştırmaya çalıştığını Z kuşağınınsa onun iktidarının sonunu getireceğine değinildi.

ERDOĞAN'IN YENEMEDİĞİ KUŞAK...
Al-Monitor’daki “Erdoğan, Z kuşağını neden yenemiyor?” başlıklı bir başka analizde, Türkiye’de son olayların Erdoğan’ın Z kuşağındaki popülaritesinin yok olduğunu gösterdiği vurgulandı.

Reuters, Erdoğan’ın gençliğe karşı öfkesini ilgili haberinin başlığında Cumhurbaşkanı’nın Z kuşağını yenilgiye uğratma mücadelesi olarak gördü. Haberde, Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum karşıtı protestolara katılmış bir öğrencinin görüşlerine yer verilirken gösterilerin iktidarı dört haftadır felce uğrattığına değinildi.

‘PATRONLARIN ÇIKARLARI HALKIN SAĞLIĞINDAN ÖNEMLİ’
Erdoğan’ın gençliğe karşı öfkesi, Tayvan basınında bile yer buldu. Taiwannews adlı haber sitesi, “Türkiye’nin Erdoğanı’nın Z kuşağı korkusu” başlıklı haberinde Türkiye’de son zamanlarda herkesin Z kuşağını konuştuğunu dile getirdi. İçerikte Ankara’daki 19 yaşındaki üniversite öğrencisi bir kadının söylediklerine yer verilerek öğrencinin AKP iktidarının, patronların kazancını halkın sağlığından daha önemli gördüğü yolundaki sözlerine yer verildi.